Minifestival Kopervik kirke 1 år

Onsdag 18.april kl. 19.30 "Musikalske landskap" med Ole Edvard Antonsen.
En av våre aller beste musikere inviterer publikum med inn i sitt "Musikalske landskap ". Benytt en sjelden anledning til å oppleve Ole Edvard på Haugalandet!
I konsertforestillingen ”Musikalske landskap”, tar Ole Edvard Antonsen med seg publikum på en reise gjennom en rekke musikalske stemningsbilder i ulike sjangre. På sin unike måte viser trompetvirtuosen den store bredden han står for musikalsk, gjennom sterkt rytmiske og stemningsfulle opplevelser i Ole Edvard ́s egne komposisjoner som ”Svalbard” og ”Vidda”, via de lekne og virtuost tekniske stykkene som ”Mikkel” og ”Mario”, og til det mer melankolske, rolige og atmosfæriske.
Mange har sagt at det å høre Ole Edvard ́s musikk, er som å se bildene til en film som enda ikke er produsert.
Ole Edvard binder hele forestillingen sammen verbalt på sin lune, personlige og humoristiske måte og hjelper publikum inn i sinnsstemninger hvor de kan "se" musikken ut fra deres eget ståsted.

Vi gleder oss til en fantastisk musikk opplevelse!

Billetter kr. 350,-  kjøpes på menighetskontoret og på Yesman https://yesman.simpletix.com/

Torsdag 19.april kl.19.30 "Reformasjonen" Pater Kjell Arild Pollestad.
I 2017 ble Reformasjonens 500-årsjubileum feiret. Kirkepolitisk regnes Reformasjonen som utløst da augustinermunken og professoren Martin Luther den 31. oktober 1517 slo opp sine 95 teser om boten og avlaten på kirkedøren i Wittenberg.
Men teologisk var utformingen av reformasjonsteologien begynt tidligere. Tesene ble, til Luthers overraskelse, spredd med stor fart utover Europa. De utløste den religiøse omveltningen fra katolisisme til protestantisme i mange land utover 1500-tallet. Dette passet inn i de eneveldige kongers maktpolitiske spill mot den katolske kirkes dominans. Reformasjonen har påvirket samfunnsutviklingen sterkt, ulikt til forskjellige tider.

Som forkynner, forfatter, kåsør og reiseleder, samt som programleder i NRK’s serie «Tre muntre herrer i Roma», har pater Kjell Arild Pollestad vunnet seg et større, allment publikum enn noen annen norsk, katolsk geistlig. Vi har invitert han til Kopervik kirke for å se på reformasjonen med katolske øyne – “Luther og Reformasjonen - et katolsk skråblikk”!

Billetter kr. 200,- kjøpes på menighetskontoret og på Yesman;yesman.simpletix.com/

Fredag 20.april kl. 20.00 Teaterforestillingen "Maria Magdalena - Jesu virke".

Håvard Rem står bak teksten, Marit Østbye har regien og vi får følgje den einslege stemma til Reidun Melvær Berge i denne monologen satt opp av Sogn og Fjordane Teater.
Vi veit alle kva som skjer i evangeliet, men sjeldan får vi høyre det på denne måten. Historia om Jesus blir fortalt gjennom kvinnene rundt han. I «Jesu virke» er ordet gitt til Maria, ho som hadde tilnamnet Magdalena og «som sju vonde ånder hadde fart ut av». Ho fortel at Jesus redda henne frå galskap og prostitusjon, og at ho hadde eit nært forhold til han. Ho var kollega, ven og kvinne.

Det er natta før palmesøndag, og natta før Jesus og følget hans togar inn i Jerusalem. Maria Magdalena fortel om sitt første møte med Jesus, om hans virke frå han vart døypt av døyparen Johannes og om påskeveka. Gjennom Maria kjem vi nærare Jesus, men òg nærare eit historisk faktum som ofte hamnar i skuggen. I følget til Jesus var det fleire kvinner, mange av dei redda frå vonde ånder og sjukdom. Dei hadde ein plass i lyssirkelen rundt leirbålet saman med disiplane, og dei risikerte livet ved å reise rundt og misjonere.

Forfattar Håvard Rem ønskjer at publikum skal sjå på historia med dagens auge: «Det vi i dag forstår som traume og psykiatri, blei den gongen sett på som vonde ånder. For meg som vaks opp i pinsemisjonen, er ikkje det så fjernt. På 60- og 70-talet dreiv dei framleis på med demonutdriving, og av ein eller annan grunn var det ofte kvinnene som var gjenstand for utdrivinga.»

AV Håvard Rem
OMSETJING Asbjørg Lotsberg
REGI Marit Østbye
KOSTYMEDESIGN Else Lund
LYSDESIGN Krystian Myska

Billetter kr. 250,- kjøpes på menighetskontoret og på yesman

Søndag 22.april kl. 19.00 "Festkonsert"

FESTKONSERTEN!
Som del av markeringen av at det er 1 år siden Kopervik Kirke ble innviet gjentar vi suksessen med Festkonsert med lokale aktører. Sterke lokale kulturkrefter vil ta publikum med på en opplevelsesrik festkonsert der programmet både er spennende og mangfoldig. Det blir også anledning å høre fellesnummeret med 3 kor, orgel og brass band som ble spesialskrevet til åpningen av Kopervik Kirke. Utøvere ser virkelig frem til nok en gang å fylle kirkerommet med "Hellig, Hellig, Hellig." Kor e mor, Kopervik Korforening, Kirke Koret og Stangaland Brass gleder seg til å samles igjen og ta publikum med på Festkonsert i Kopervik Kirke.

Billetter kr. 200,- kjøpes på menighetskontoret og på Yesman