PRESSEMELDING FRA KIKK (Kultur I Kopervik Kirke)

PRESSEMELDING FRA KIKK (Kultur I Kopervik Kirke)

PRESSEMELDING FRA KIKK (Kultur I Kopervik Kirke)                                      31.01.2019

 

 

Det er med glede vi kan presentere programmet for Kirkefestdagene i Kopervik Kirke som arrangeres mandag 18. til søndag 24.mars 2019. Vi tilbyr gjennom uken et variert program innen ulike sjangre som vi håper publikum setter pris på.     

Nytt i år er muligheten til å kjøpe kirkefestpass for kun kr.500,- pr. person, som gir adgang til samtlige arrangementer under Kirkefestdagene. Billetter selges på www.yesman.no og på menighetskontoret i kirken tlf: 52 81 00 10.   

     

 

Mandag 18.mars kl. 19.30 

Tidligere USA korrespondent for NRK Tove Bjørgaas kommer til Kirkefestdagene med foredraget "HVOR ER USA EGENTLIG PÅ VEI?" 

 

 

USA er blitt en ganske annen aktør i verden enn vi er vant til under Donald Trump, og Bjørgaas tar opp spørsmål som: 

Hva er det egentlig som skjedde med landet vi trodde vi kjente og hvor er amerikanerne på vei hen?  

Donald Trump leder USA bort fra vestlige allianser og internasjonalt samarbeid. Hva betyr det for amerikanerne- og for oss? 

Hvor dype endringer kan den uortodokse presidenten klare å skape? 

 

Bjørgaas har journalistutdannelse fra Høgskolen i Oslo og mastergrad i internasjonal økonomi fra Johns Hopkins University.  Bjørgaas begynte i NRK i 1996, og har vært knyttet til utenriksredaksjonen siden 2003. Hun har vært NRKs korrespondent i Washington, D.C.  2006–2010 og 2014 – 2018.  

Hun har på nært hold fulgt og rapportert strømningene i det amerikanske samfunn som bl.a. ledet opp til valget av presidentene Obama og Trump. 

 
Billetter kr.200,-/ kirkefest pass 

 

 

Fredag 22.mars kl.19.30 

Klassisk konsert  

Unge lovende lokale utøvere innen det klassiske området viser seg frem  

å fremfører forskjellige klassiske stykker enkeltvis og samlet. 

 

Billetter kr. 150,- /kirkefest pass  

 

 

Lørdag 23.mars kl.16.00 

Barne og familie forestilling med Ivar Skippervold 

 

Kopervik Barnegospel har øvd med Ivar Skippervold og de gleder seg til å fremføre syngespillet om skapelsesfortellingen som heter «Adam og Eva» sammen med han. Den handler om vår, nyskapning, og lyset. 

 

Ivar Skippervold blir omtalt som kirkemusikkens Torbjørn Egner, og etter seks år som prest i Den norske kirke er han nå tilbake med sine program i kirker og bedehus. Ivar kommer med bibelhistorier, gitar, dukker, og tryllesaker, og besøker barneklubber, familiesamling og trosopplæringsprosjekter. 

 

 

Billetter familie kr. 200,-, voksen kr.100,- barn kr.50,-/kirkefest pass 

 

 

 

Søndag 24.mars kl.19.00  

Konsert

Kikk har tidligere sluppet konserten med Knut Reiersrud og Iver Kleiver  

Disse to folkekjære artistene samler fulle hus over hele landet. Nå kan du oppleve dem i Kopervik kirke med opphøyet orgelspill og jordnære gitarer! 

Med utgangspunkt i norske folketoner og salmer har Iver Kleive og Knut Reiersrud lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk. Opplev musikken fra den kritikerroste albumtriologien; Blå koral (91), Himmelskip (96) og Nåde over nåde (06). ”Domkirketriologien” er bygd på gamle norske folketoner og salmer samt egne komposisjoner. 
 La deg begeistre av mangfoldet og særpreget i disse vakre melodiene. Nyt kontrastene mellom det lavmælt nære og det voldsomme sterkere framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere. Konserten inneholder nye soloinnslag både fra Iver og Knut. 

 

Billetter kr.350,-/kirkefest pass 

 

 

 

 

Kikk er Kulturutvalget i Kopervik kirke. Kikk skal lage en kirkelig, kulturell årsplan med fokus på arrangementer med appell til hele Kopervik og Haugalandets befolkning. Målet er å bringe mennesker inn i kirken på tvers av ideologiske, kulturelle og religiøse ulikheter. 

Kirkefestdagene er en årlig markering etter at den nye kirken i Kopervik ble innviet i 2017. I tillegg til festuken (2017) og minifestivalen (2018), har Kikk arrangert 2. konserter i samarbeid med Sildajazz, og flere enkelt arrangementer.  

Medlemmer i Kikk: Sven Haakon Olsen (leder), Øystein Borch Bredal (kantor), Kristian Støle (sogneprest), Hans Knut Skår, Petter Losnegård, Merethe Endresen, Kari Kaldheim og Inger Karin Damm 

 

 

Ønsker dere mer informasjon om kirkefestdagene er dere velkommen til å kontakte leder i Kikk Sven Haakon Olsen tlf. 950 58 784   

 


Del denne artikkel på e-post