DÅP

VELKOMMEN TIL DÅP I DEN NORSKE KIRKE I KARMØY

Alle er velkommen til å døpe sitt barn i en av våre kirker i Karmøy. Etter 1.oktober 2019 ble det ikke lenger mulig å sende ut invitasjon til dåp i den norske kirke, så det er kjekt at du har funnet frem til denne siden selv og ønsker å døpe barnet deres!

Gå inn på lenken nederst på denne siden og Velg "søk" på neste side for å finne aktuell dåpsdag og for å melde barnet til dåp. Bruk knappen som heter "ny registrering" og opprett bruker med barnets personnummer og mobilnummer. Fyll deretter ut skjemaet med alle opplysninger.

NB! Dåpen er ikke registrert før du har fått bekreftelse på mail fra oss. Noen ganger kan enkelte datoer være fylt opp før vi har fått bekreftet.

Husk å ha klart barnets fødselsnummer (11siffer).

Dåpspåmelding

Antall faddere er minimum to og vanligvis opptil seks.
Informasjonen må være registrert senest 14 dager før dåpshandlingen.
Vi minner om at navnet må være registrert på folkeregisteret før dåpshandlingen. Kom gjerne med andre spørsmål!

Før dåpen ønsker presten å ha en samtale/samling. Der vil man gå gjennom hva dåpen betyr, i tillegg til selve dåpshandlingen. Dåpsliturgien kan dere finne her.

Menighetene har litt forskjellige rutiner for dåpssamtale/-samling:

Avaldsnes, Falnes, Ferkingstad og Torvastad  menigheter:
                                      Presten tar direkte kontakt for å avtale samtale.
Kopervik, Norheim, Åkra og Veavågen menigheter:
                                     Jevnlige dåpssamlinger for flere dåpsforeldre.

Menigheten vil gjerne at familien eller andre i dåpsfølget deltar i selve dåpshandlingen. Det kan være tekstlesing, hjelp til å tørke dåpsbarnet på hodet e.l. Dette blir avtalt med presten på samlingen/samtalen.
I de fleste menighetene går også foreldre og dåpsbarn i prosesjon inn i kirka sammen med presten i begynnelsen av gudstjenesten. Mer informasjon blir gitt under samlingen/samtalen.